Četvrta Pjaca od džeza u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike

 

 

Kotor, 05. avgust 2018.

 

Četvrti po redu koncert u okviru ciklusa Pjaca od džeza na ovogodišnjim Don Brankovim danima muzike povjeren je umjetnicima koji su u Kotoru već pobrali simpatije publike: vokalnoj solistkinji Aleksandri Bijelić Aleksijević, trubaču Novaku Mijoviću i pijanisti Ivanu Aleksijeviću. Koncert se održava na Pjaci od muzeja, u neđelju 5. avgusta, s početkom u 23 sata.

Aleksandra Bijelić Aleksijević, koja završava master studije na džez programu, sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beo­gradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons, a kao prateći vokal sarađivala je s brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene. Mijović, član Big Benda RTS-a, nastupao je s eminentnim džez muzičarima kao što su Beni Golson, Džesi Dejvis, Edi Henderson, Bred Lili, Stjepko Gut, Duško Gojković, Nikola Mitrović i dr. Od 2008. stalni je član međunarodnog Okteta Duška Gojkovića, s kojim nastupa na evropskoj džez sceni. Na džez odsjeku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu postao je asistent Stjepka Guta 2012. godine. Aleksijević, takođe član Big Benda RTS-a, nastupao je s velikanima džez scene kao što su Bred Lili, Klark Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Dajan Šur, Don Menza, Duško Gojković, Spjepko Gut. Bavi se kompozitorskim radom, piše muziku za film, pozorište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer, učestvuje u brojnim sastavima za džez i vorld mjuzik poput ansambala Ognjen i prijatelji i Yupika kvintet. Aranžirao je numere za prvi i jedini džez album čuvenog Šabana Bajramovića – Romano Raj.

Ulaz, kao i do sada na svim koncertima Pjace od džeza, je slobodan a sponzor ovog segmenta festivala je Turistička organizacija Kotor.