CNP – Filmovi “Muškarci na gotovs” i „Štokholm“

 

 

 

Od 12. do 14. juna u Crnogorskom narodnom pozorištu održaće se II revija savremenog španskog filma u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, Institutom Servantes iz Beograda, Ambasadom Španije u Beogradu i Filološkim fakultetom Univerziteta Crne Gore.

U srijedu 14.  juna u 19h na Velikoj sceni prikazaće se film Ceska Gaja “Muškarci na gotovs”.

Osmorica zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka svakodnevno upada u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osjećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta.

Uloge: Javier Camara, Ricardo Darin, Eduard Fernandez

Trajanje: 95 min.

 

Iste večeri u 21h na veliko sceni biće prikazan film Rodriga Sorogojena „Štokholm“, čime će se završiti II revija španskog filma.

Jedne noći, u diskoteci, ugledaš djevojku, ludo se zaljubiš i kažeš joj. lako ne obraća pažnju na tebe, provodiš sa njom ostatak večeri. Šta bi se desilo ako sljedećeg dana to više nije djevojka kakva ti se učinilo da je? Jedne noći, u diskoteci, prilazi ti tipičan momak koji ti kaže da je zaljubljen u tebe. Ne obraćaš pažnju na njega, ali kasnije shvataš da nije klasičan smarač, provodiš noć sa njim. Šta bi se desilo ako se sledećeg dana ispostavi da to uopšte nije momak kakav ti se učinilo da jeste?

Uloge: Javier Pereira, Aura Garrido, Jesus Caba

Trajanje: 90 min.

 

Ulaz na sve projekcije je besplatan.