CNP na prvom Internacionalnom festivalu pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva”

 

 

 

Crnogorsko narodno pozorište učestvovaće sa predstavom “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, na  prvom Internacionalnom festivalu pozorišne komedije “Osmijeh Sarajeva” koja se u Sarajevu održava od 12. do 20. maja 2017. godine.   Predstava će biti izvedena na sceni Bosanskog kulturnog centra u nedjelju 14. maja.

 

 

“Osmijeh Sarajeva” je prvi festival pozorišne komedije koji ima za cilj da ugosti najznačajnije i najbolje predstave iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije. Od ukupno 33 prijavljene predstave odabrano je osam pozorišnih komada, a pored Crnogorskog narodnog pozorišta na festivalu će biti izvedene i predstaveKazališta Kerempuh iz Zagreba, Ateljea 212 iz Beograda, Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, Pozorišta Komedija iz Skoplja, Narodnog pozorišta Mostar, Narodnog pozorišta Užice i Pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Festival je takmičarskog karaktera a o nagradama će odlučivati žiri koji čine  glumica Tatjana Šojić, glumica Amra Kapidžić i glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Alen Muratović

Dramaturg predstave “Urnebesna tragedija”  je Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, asistentkinja kostimografa Lina Leković, izbor muzike potpisuje reditelj Veljko Mićunović . 

U predstavi igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 2 =