CNP – Najava programa za poneđeljak 23. oktobar 2017.godine

 

 

 

„NE IGRAJ NA ENGLEZE“ NA VELIKOJ SCENI

„ŽENIDBA“ U DVORANI PARK

 

U poneđeljak 23. oktobra u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena predstava „Ne igraj na Engleze“, po tekstu Vladimira Đurđevića u režiji Zorana Rakočevića.

 “Ne igraj na Engleze” je komedija koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu od opsjednutosti kladionicom. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću. Komedija je na granici urbeneskog, pogotovo kad saznaju da su se sva trojica na isti dan opkladili na istu utakmicu sa tri različita ishoda.

U predstavi igraju: Pavle Popović, Vule Marković i Omar Bajramspahić.

 

Iste večeri u Dvorani Park u Herceg Novom u 20 sati biće izvedena predstava „Ženidba“, koprodukcija sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.

Ovaj komad po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao je Egon Savin, koji takođe potpisuje i dramatizaciju. Adaptaciju teksta i dramaturgiju uradila je Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća a scenografiju Vesna Popović.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Varja Đukić, Nikola Perišić, Gojko Burzanović, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Olivera Vuković, Stevan Radusinović i Radmila Čolić.