CNP – Odigrana predstava „Bizarno“

 

 

 

U utorak 6. juna 2017. godine, na Velikoj sceni u 20 sati odigrala se predstava „Bizarno“, Željka Hubača u režiji Snežane Trišić.

Scenograf  je Darko Nedeljković, kostimografkinja Marina Medenica, a muziku je komponovao Srđan Marković.

 

 

U predstavi igraju: Nikola Vujović, Igor Đorđević, Miloš Đorđević, Sonja Milojević i Suzana Lukić.

Predstava „Bizarno“ sastavljena je od tri priče u kojima protagonisti, utrčavajući iz lika u lik, grade „psihološki vjerodostojne portrete žrtava pakla ratova devedesetih, ljude koji su otišli u emigraciju ili bespovratnim putem nasilja i kriminala“ i pričaju priče narkomana, sponzoruša, mafijaša ali i izgubljenih povratnika, ubica i samoubica.

Predstava je višestruko nagrađivana na brojnim festivalima: Festivalu praizvedbi u Aleksincu, Sterijinom pozorju, Festivalu glumca u Nikšiću, Festivalu Joakim Vujić, Danima Zorana Radmilovića, a sinoć je oduševila i crnogorsku publiku.

 

 

U sklopu obilježavanja jubileja – 20 godina od obnovljenog zdanja Crnogorskog narodnog pozorišta,  nakon Narodnog pozorišta iz Sarajeva i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, crnogorskoj publici predstavilo se i Narodno pozorište iz Beograda u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, a gostovanja teatara iz regiona zatvara Makedonski narodni teatar sa predstavom „Ničija zemlja“ Danisa Tanovića i Aleksandra Morfova u režiji Aleksandra Morfova, koja će se odigrati 7.juna u 20h na Velikoj sceni.

CNP ova gostovanja realizuje uz pokroviteljstvo CEDIS-a (Crnogorskog elektrodistributivnog sistema).

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =