CNP – Predstava „Istraga“

 

 

U petak 16. februara 2018. godine, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena predstava „Istraga“ Aleksandra Radunovića u režiji i adaptaciji Stefana Sablića.

U predstavi igraju: Dušan Kovačević, Srđan Grahovac, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Stevan Radusinović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Marko Todorović, Gojko Burzanović, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Trupu čine: Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marija Đurić,  Marija Labudović, Jelena Đukić i  Pavle Popović, a djeca su: Lena Bošković i Petra Đurišić.

Akcija “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”  traje do kraja februara i podrazumijeva 50% popusta na sve ulaznice za predstave CNP-a. Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici lično ili pozivom na broj 078/111-075. Cijena ulaznice je 2,5€.

“…Pitanje prirode i porijekla zla u čovjeku  je, dakle, bilo inicijalna ideja za  početak rada na  dramskom tekstu  Istraga, tekstu  koji se tokom čitavog procesa pisanja divlje batrgao pokušavajaći da se oslobodi uticaja  pisca  i počne  da živi život na koji, kao autor, ne bih mogao da utičem, barem ne u  mjeri u kojoj sam želio. To se desilo i sa junacima ovog dramskog komada: oni su se odmetnuli od zbunjenog tvorca, vođeni silama koje su neuhvatljive i nerazumljive za obje strane”.

Aleksandar Radunović