CNP – Predstava „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“

 

 

U četvrtak 22. novembra 2018. godine, na Velikoj sceni u 20 sati biće izvedena predstava Dejana Dukovskog „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ u režiji Luke Kortine.

Balša Poček je asistent režije koji je ujedno radio dramaturgiju, scenografiju je osmislila Ivanka Vana Prelević, Tijana Todorović potpisuje kostime, Ana Krgović je asistent kostimografa, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, izvršnu produkciju Janja Ražnatović a muzički saradnik je Rade Vukčević.

U predstavi igraju: Goran Vujović, Milica Šćepanović, Marko Todorović, Vanja Jovićević, Vukan Pejović i Maja Stojanović.

 “Mamu mu… Ko je prvi počeo?” preko likova grubo, sarkastično i cinično komentariše isprazne i besmislene živote ljudi, njihove duboke rane, frustracije i komplekse. Oštro kritikuje iskrivljenu sliku čovječanstva, nudeći nadu u bolji život preko uzvišenih scena koje su metafora unutrašnjih glasova intuicije, mira i spokoja. Na taj način u predstavi se prepliću božansko i ljudsko, emotivno i racionalno, unutrašnje i spoljašnje, dok se ne drugom nivou iste ravni aktuelizuje binarna, interkulturalna opozicija Balkana i Evrope.