CNP – Predstava “Šćeri moja” pristupačna za sve

 

 

U utorak 5. decembra 2017. godine, na Velikoj sceni u 20 sati izvedena je predstava “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.

Ovo izvođenje predstave prilagođeno je osobama sa različitim vrstama invaliditeta i plod je saradnje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva kulture, Crnogorskog narodnog pozorišta i nevladinih organizacija za zaštitu prava lica sa invaliditetom.

U tu svrhu, angažovani su gestovni i narativni prevodioci.

U saradnji sa Udruženjem Mladih sa hendikepom Crne Gore u Crnogorskom narodnom pozorištu je 4. decembra otvorena izložba likovnih radova Milana Šaranovića “Posljednji ples” koja će biti otvorena do 10. decembra, kada će CNP obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava. U sjećanje na Milana Šaranovića u 17 sati na Velikoj sceni biće prikazan istoimeni dokumentarni film o njegovom životu.

Ovo su prve aktivnosti Crnogorskog narodnog pozorišta na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji i razumijevanju sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava lica sa invaliditetom, iako je CNP i ranije organizovao slične događaje.