Crnogorsko narodno pozorište – mjesečni program za april 2014. godine

 

CNP - znak 150

 

Aprilski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta obilježiće premijera predstave „Allegreto Albania“, u režiji Idriza Đokaja, 13. Međunarodni muzički festival A Tempo, Nedjelja švedskog filma i predstave nastale u produkciji CNP-a.

Od 1. do 4. aprila biće održana Nedjelja švedskog filma – „Švedska@ME“, u okviru koje će biti prikazano sedam igranih i dokumentarnih ostvarenja najnovije švedske kinematografije. CNP ovaj događaj realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske. Publika će biti u prilici da pogleda filmove raznih žanrova: ”Jedi, spavaj, umri” u režiji Gabrijele Pihler, ”Avalon”  Aksela Petersena, ”Posljednja rečenica” Jana Troela,  ”Skriveno dijete” Kamile Lekberj , ”Pirat Bay daleko od tastature” Simona Klusea, ”Veliki momci su poludjeli” Frederika Gertena i film ”Palme” u režiji Mod Nikander i Kristine Lindstrem. Ulaz na projekcije je slobodan.

13. Međunarodni muzički festival A Tempo biće održan od 7. do 11. aprila, pod sloganom “Umjetnici i klavir”. Na Velikoj sceni CNP-a nastupiće Simon Trpčeski iz Makedonije, Duo Miša Alperin i Mihael Rudi iz Francuske, Maksim Mrvica iz Hrvatske, Boris Kraljević, Milena Kaluđerović i Aleksandar Božović, i Crnogorski simfonijski orkestar uz dirigentsko vođstvo Grigorija Kraska i solistu Konstantina Lifšica.

Predstava “Allegreto Albania”, po tekstu Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja premijerno će biti izvedena 15. aprila na Sceni Studio. U predstavi igraju: Mirko Vlahović, Gorana Marković, Slavko Kalezić, Petar Burić, Dragan Račić, Jelena Minić i Mišo Obradović.

U aprilu će na repertoaru biti predstave CNP-a: “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića, “Konte Zanović”, u režiji i dramaturškoj preradi Radmile Vojvodić, “Don Žuan”, Ž.B.P. Molijera, u režiji Ane Vukotić, “Everyman Đilas”, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, “Prosidba i medvjed u jednom činu”, A.P. Čehova, u režiji Danijele Radovanović, “Lasice” Bojane Mijović, u režiji Stevana Bodrože, i “Koza ili ko je Silvija” Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića.

Crnogorsko narodno pozorište i u aprilu nastavlja sa gostovanjima. Predstava “Lasice” Bojane Mijović, u režiji Stevana Bodrože biće izvedena na Sceni 213 u Nikšiću 3. aprila, a predstava “Žene koje čiste” Žan Ženea, u režiji Selme Spahić 10. aprila na sceni JU Zahumlje.

Predstava  “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića, biće izvedena u okviru Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečnosti (HAPS),  na sceni Dvorane Park u Herceg Novom 29. aprila.

 

KLIKNITE NA ZNAK NAJAVE KAKO BI OTVORILI 
KOMPLETAN PROGRAM CNP-A ZA APRIL 2014.

CNP - Mjesecni program