Đaci iz Podgorice pośetili Lovćenac

 

 

 

Maturanti Osnovne škole „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, koji se nalaze na četvorodnevnoj ekskurziji u Republici Srbiji, pośetili su Lovćenac i crnogorsku zajednicu u ovom vojvođanskom mjestu.

Tom prilikom obišli su čitaonicu i umjetničku galeriju u Crnogorskom kulturnom centru, śedište Udruženja „Krstaš“, kao i biste kralja Nikole i Petra II Petrovića Njegoša. U njihovu čast prigodan program izveli su mladi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“.

Učenici iz Crne Gore pośetili su i osnovnu školu „Vuk Karadžić“, đe su se upoznali i družili sa svojim vršnjacima iz Lovćenca. Tokom prijateljskog susreta nastavnika iz Podgorice koje je predvodila pomoćnica direktora Vesna Samardžić, sa direktorom lovćenačke škole Novakom Simovićem, razmijenjena su pedagoška iskustva uz obostranu želju da se saradnja nastavi.

Organizator događaja, istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović smatra da je pośeta dobar primjer i ostalim školama u Crnoj Gori da prilikom organizovanja ekskurzija u inostranstvu obavezan dio programa bude i susret sa našim iseljenicima u državi koju obilaze. To bi, kako je istakao Stevović, bio izuzetan doprinos u jačanju veza između crnogorske dijaspore i njene matične države.

 

ZA UVEĆANI PRIKAZ KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 − 11 =