Dani ukrajinske kulture u KIC-u


                Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM i Kulturno – informativni centar Budo Tomović organizuju Dane ukrajinske kulture u Crnoj Gori, u okviru kojih će biti otvorena izložba, 11. marta u izložbenom holu KIC-a u 19h.

              Riječ je o izložbi Nacionalnog muzeja Ukrajine “Taras Ševčenko” na kojoj će biti prikazani radovi istoimenog ukrajinskog umjetničkog genija, pod nazivom “Muzika”, dok će organizacija STUDIORAR predstaviti izbor iz savremene fotografije, čiji su autori vodeći ukrajinski fotografi.

              Izložbena postavka obuhvatiće radove  majstora fotografije među kojima su: Valentin Karminsky, Aleksandar Putrov, Aleksandar Udra, Sergej Tušinski, Andrej Maksimov, Aleksandar Voropajev. Izložbu pod nazivom “Gledaj i slušaj” čini 20 fotografija u okviru kojih su predstavljeni poznati ukrajinski muzičari današnjice. Ispod svake fotografije je QR sken kod, koji telefonskim skeniranjem vodi do linka pjesme određenog umjetnika.

              Podsjećamo da je KIC u oktobru prošle godine prvi put uspostavio saradnju sa organizacijom ADRUM, kad je organizovana manifestacija “Dani ukrajinske muzike” u okviru koje su se na velikoj sceni KIC-a predstavili istaknuti vokalni i instrumentalni umjentnici iz Ukrajine, a organizovana je i prateća izložba u holu.

             Izložba se može pogledati do 22. marta.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 5 =