Dani ukrajinske muzike u Crnoj Gori


Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, i Kulturno – informativni centar “Budo Tomović”, uz partnersku podršku međunarodne organizacije IPO “Za porodične vrijednosti” organizuju manifestaciju Dani ukrajinske muzike u Crnoj Gori.

                 Manifestacija će početi 30. septembra umjetničkom izložbom Nacionalnog muzeja Ukrajine “Taras Ševčenko” koji će u izložbenom holu KIC-a predstaviti radove u bakropisu, ukrajinskog umjetničkog genija Tarasa Ševčenka. Takođe, organizacija STUDIORAR će na izložbi predstaviti i segment iz savremenske ukrajinske fotografije. Izložba će trajati do 6. oktobra.

                  Narednog dana 1. oktobra, manifestacija se nastavlja majstorskim kursom ukrajinske muzike, sa početkom u 17:30h u Velikoj sali KIC-a. Događaj je edukativno – interaktivnog tipa, namijenjen djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i odraslima. Svi posjetioci će se upoznati sa jedinstvenim karakteristikama ukrajinskog nacionalnog instrumenta – bandura i raznih duvačkih instrumenata i imati mogućnost da sviraju i pjevaju zajedno sa muzičarima.

                  Glavni događaj manifestacije je umjetničko muzičko veče koje će biti održano istog dana u utorak, 1. oktobra u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti istaknuta ukrajinska umjetnica Tatiana Piskaryova i sopranistkinja, laureatkinja brojnih međunarodnih takmičenja Tatiana Bondar. Izvešće bisere svjetske opere, ukrajinske narodne i popularne pjesme, autentičnu ukrajinsku muziku i svjetske hitove uz pratnju virtuoznih muzičara Yaroslava Giusa (bandur) i Maksima Berezhnyuka (multi instrumentalista).

                 Ulaz na sve događaje je besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 10 =