Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

 

 

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta čine predstave: “Šćeri moja”, “Samoubica”, “Ribarske svađe”, “Bure baruta”, “Revizor”,“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Ženidba”, “Učene žene” i “Ekvinocijo”. 

Nagrađena drama Maje Todorović „Šćeri moja“, u režiji Ane Vukotić će 4. decembra 2018. godine, biti izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

U susret Međunarodnom danu ljudskih prava koji se obilježava 10. decembra, na Velikoj sceni CNP-a će 6. decembra biti izvedena inkluzivna predstava „Don Žuan“ koju je po tekstu Žana Batista Poklena Molijera režirala Ana Vukotić. U tu svrhu angažovani su gestovni i narativni prevodioci.  Inkluzivno izvođenje Molijerove komedije plod je saradnje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva kulture, Crnogorskog narodnog pozorišta i nevladinih organizacija za zaštitu prava lica sa invaliditetom. 

Premijera ovogodišnjeg ostvarenja baletske škole “Princeza Ksenija” biće izvedena 16. decembra na Velikoj sceni. Za komični balet u dva čina La Fille mal gardee koreografiju je osmislila Antoaneta Aleksijeva, na muziku Petrea Ludviga Hertela.

Decembarski sadržaj obogaćen je i muzičkim programom.

Na Novogodišnjem koncertu Crnogorskog narodnog pozorišta nastupiće međunarodne zvijezde klasične muzike: Ivana Čanović, sopran (Crna Gora), Juri Levič, violina (Rusija) i Amadi Laga, tenor (Francuska), uz pratnju Crnogorskih simfoničara.

U saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti 4. i 13. decembra, a biće održana i dva Božićna koncerta. 20. decembra publika će imati priliku da čuje Slovenački vokalni octet, dok će Drugi Božićni koncert biti održan 4. januara, kada će nastupiti vokalni ansambl “Singidunum” iz Srbije.

Pod dirigentskim vođstvom Borjana Caneva (Makedonija) 4. decembra nastupiće solista Zdravko Angelov, clarinet (Makedonija), a 13. decembra orkestrom će dirigovati Kiril Stankov (Njemačka) dok će kao solista na koncertu nastupiti pijanista Vladimir Milošević (Srbija).

Rezervacija i kupovina ulaznica za aktuelne programe moguća je i u internet prodavnici na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.