Decembarsko – januarski repertoar KIC-a “Budo Tomović”

 

da-je-vjecna

Poštujući dosadašnji kontinuitet i kvalitet kulturnih događaja, Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” tokom decembra i januara 2017. godine prirediće brojne atraktivne programske sadržaje.

Početak decembra obilježiće promocija drugog zbornika poezije i proze „ili je već neko to isplanirao…“ Foruma mladih pisaca koji je osnovan na inicijativu KIC-a „Budo Tomović“ u februaru 2015.godine, a sve u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva.

U saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori 6.decembra premijerno će biti priređen božićni koncert klavirskog dua “Pianotainment” koji je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih članova i osnivača Stefana Veha i Marsela Dorna. Ovaj duo njeguje pop, džez i klasičnu muziku, autentične obrade i nepredvidive ideje, a njegovi nastupi su prožeti humorom, održavajući skladnu ravnotežu između muzičke prefinjenosti i zabave. 

Od 1. do 4.decembra u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu prvi put u KIC-u organizuje se manifestacija “Neđelja argentinske kulture” u okviru koje će nastupiti orkestar “Tanguango” i plesni parovi iz tango škola Crne Gore: Buena Vista, Tango natural Montenegro, Tango i tačka, Migado i Casa del tango, zatim biće prikazana tri filma novije produkcije “Wakolda” (2013), „Kinez za ponijeti” (2011), „Vrijeme hrabrosti” (2005), a biće otvorena i izložbu slika. Pored ove manifestacije podgorička publika će biti u prilici da pogleda reviju “Noći arhitektre i filma” II koju organizuje Nevladina organizacija „Urbar“ od 22. do 24.decembra, a premijera filma “Podgorica kroz vjekove” autora Zorana Fatića biće 7.decembra.

Nakon nedavno uspješno organizovane izložbe u Beogradu, prof. dr Dušan Ičević predstaviće se 5.decembra i podgoričkoj publici sa izložbom fotografija “Kamen cvati”.

Svoj novi album crnogorska rok grupa “Grim” promovisaće u okivru koncerta koji će biti održan 21.decembra, novogodišnji plesni spektakl klub “Dream” prirediće 8.decembra, a svoju novu knjigu “Jana, samo privremeno u bloku 9” predstaviće i Sonja Ražnatović 26.decembar.

Moskovski Kulturno – informativni centar u Podgorici organizovaće izvođenje predstave “Revizor” 9.decembra, a solistički koncert pod nazivom “Crna Goro kapljo vode” 12.decembra prirediće kantautor Slobo Kovačević.

Tradicionalna KIC-ova filmska revija “Mjuzikl – filmska rapsodija IV” posvećena najpoznatijim mjuziklima na repertoaru je od 16. do 19.januara. Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO je od 25. do 28.januara, a program će obuhvatiti predstavljanje crnogorskih i regionalnih kamernih dramskih pozorišnih trupa.

U okviru muzičko – poetske večeri “Tiha je misao o tebi” izbor iz svjetske poezije govoriće Ivana Milašević i Ksenija Stanković uz pratnju gitariste Sretena Radulovića 24.januara, a humanitarni program pod nazivom BE HUMAN HAIR SHOW koji organizuje Kuća mode i ljepote “Zoran” biće održan 22.januara.

Tokom proteklog novembra mjeseca KIC je organizovao više od 30 programa, a bio je domaćin brojnih press konferencija, javnih rasprava i slično, a sve te sadržaje pratilo je oko 5.500 posjetilaca.        

Prijatelji decembarsko/januarskih programa su: Ambasada Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Ambasada Republike Argentine u Beogradu, Moskovski Kulturno – informativni centar u Podgorici, Američki ugao, NVO Urbar i mnogi drugi.

          Ulaz je besplatan za većinu decembarsko/januarskih programa u KIC-u, a za sve dodatne informacije biletarnica KIC-a /9 – 20 h ili telefonom na: 020 664 237.

 

KOMPLETAN PROGRAM MOŽETE POGLEDATI
AKO KLIKNETE NA UMANJENI PRIKAZ

program-decembar-januar-2017-m

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 9 =