DEUS – Program za utorak, 22.decembar 2015. godine

 

Deus - znak - logo

 
 

19h – Program “Noć jubileja”

Program pod nazivom “Noć jubileja” biće priređen povodom obilježavanja godišnjice rođenja Borislava Pekića, Danila Kiša i Miodraga Bulatovića.

Program će biti organizovan u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ u utorak, 22.decembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, sa početkom u 19 sati.

Učesnici programa su: akademik Sreten Perović, prof. dr Sonja Tomović-Šundić i mr Aleksandra Vuković.

 

Narodna biblioteka Radosav Ljumovic Podgorica 4.2

 
 

20h – Duo gitara Srđan BulatovićDarko Nikčević i Kamerni orkestar

Duo gitara Srđan Bulatović – Darko Nikčević i Kamerni orkestar prirediće koncert u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ u utorak, 22.decembra, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

Ovaj koncert je dio novog projekta gitarskog dua pod nazivom „The Best of Montenegro“ koji se realizuje premijerno u saradnji sa Kamernim orkestrom od deset članova kojim rukovodi istaknuti violinista mr Vili Ferdinandi.

Repertoar koncerta će obuhvatiti autorske kompozicije koje su inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore.
Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević prisutni su na sceni preko dvije decenije. Srđan je doktor klasične gitare, a Darko magistar audio tehnologije. Ranije su izvodili muziku raznih autora iz oblasti klasične, filmske i flamenko muzike, a posljednjih nekoliko godina publici kod nas i u inostranstvu predstavljaju se svojim autorskim djelima. Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima možete osjetiti ljepotu mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilne ritmove Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gora, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rock, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 5 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

 

Duo gitara Srdjan Bulatovic i Darko Nikcevic