Dinamično na KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

 

Logo KotorArt-a

 
 

Devetog dana 23 Kotorskog festivala pozorišta za djecu na Ljetnjoj pozornici u sklopu glavnog pozorišnog programa, predstavilo se Dečje pozorište iz Subotice predstavom „Priča o konju“.

Priča o konju je poetična priča L. N. Tolstoja o životu, sudbini, nedaćama, usamljenosti, koju je na sceni postavio Živojin Joković, jedan od najznačajnijih stvaralaca lutkarskog pozorišta na prostorima bivše SFRJ.

Impresivnu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, odigrali su i sinoć u Kotoru: Boško Boškov, Olivera Begović, Branislav Trifković, Imelda Vereš, Gertrud Fridrik, Elvira Gal, Jelena Rašković, Kalo Bela i Greguš Zalan.

 


 

VIDEO FRAGMENT IZ PREDSTAVE

 

U sklopu pratećeg programa u Kulturnom centru je izvedena predstava “Carev zatočenik”, Teatra 91 iz Aleksinca.

Na Trgu od oružja je bilo obilje programa. Prvo su nastup imali polaznici Javne predškolske ustanove “Radost” iz Kotora, a zatim i Studio za moderni ples, balet i mažoretke “Alisa”, takođe iz Kotora.

Sinoć se završio Festival gudača koji se održava u sklopu KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Završni koncert su održali na Trgu sv. Luke, članovi Međunarodnog orkestra festivala gudača pod nazivom “Svi sviraju mi muziciramo”.

Danas 10.07.2015. godine na festivalu nas ponovo očekuje bogat program. U glavnom programu nastupa “Tam Teatromuzika” iz Italije sa predstavom “Pikablo”, posvećena čuvenom slikaru Pablu Pikasu. Predstava će početi u 20h u Kulturnom centru.

U sklopu pratećeg programa u 21h30′ na Ljetnjoj pozornici predstava “Betnom mahala”, u izvođenju Dramske trupe “Joj evo ih ovi”, Novi Pazar.

Sjutra 11.07.2015. u glavnom programu predstava “Anima blu”, posvećena slikaru Marku Šagalu. Predstava će biti izvedena na Ljetnjoj pozornici u 21h30′.

U pratećem programu izdvajamo koncert Kotorske grupe “Škovacijera” u 21h30′ na Trgu od oružja.

U 22h u Kulturnom centru u sklopu pratećih programa predstava “Bogojavljenska noć”, dramskog studija mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja – Srbija.