Don Antonio i Wooden Ambulance su nova imena SeaRock festivala

 

 

Italijanski muzičar, aranžer i kompozitor Don Antonio i subotički mnogočlani bend Wooden Ambulance nova su potvrđena imena SeaRock festivala koji se održava 21. i 22. jula 2017, na ljetnoj pozornici u Kotoru.

Don Antonio“ je naziv prvog solo albuma kojeg potpisuje italijanski muzičar, kompozitor i aranžer Antonio Gramentieri, vođa benda Sacri Cuori i saradnik mnogih američkih muzičara (Hugo Race, Dan Stuart, Alejandro Escovedo….). Album predstavlja zvučni zapis putovanja po Italiji i Mediteranu, zagledan u more, sa kopnom iza sebe, priča istinu na svom putovanju po jugu.

 

 

Muzika Don Antonia oslikava mediteran bez namigivanja i uljepšavanja, onakav kakav jeste: sladak, gorak, romantičan i nemilosrdan, blizu i daleko. Identitet mediterana koji još uvjiek negdje postoji, između istoka i zapada, uvijek negdje između prošlosti i budućnosti. On je zvuk današnje Italije bez ikakvih okvira i granica. Granice svakako ne postoje, trebali bi da ih širimo, kao i svijest, a ovaj album širi svijest mediterana koja je po svojoj prorodi paradoksalna, mistična i izmješana u svom mogućim kombinacijama.

Muzički čućete blues, romantične melodije sa mirisom juga, filmske krajolike, oštar miris Jadrana, cvijeće, žene, brodove u luci, i povrh svega ovo je putovanje kroz ljubav i bol, odlaske i nove pronalaske. Vječni ples sa ribarnica Catanie.

Ko osjeća duh mediterana neće mu biti problem da doživi ovaj album kao muzičku sliku, soundtrack sa putovanja, ili neke lične maštarije. Calexico i Howe Gelb decenijama stvaraju zvuk kosmičke Arizone u susretu sa Mexicom. Na duhovno blizak način, Antonio Gramentieri oslikava taj kosmički mediteran u kome se brišu granice prošlosti i sadašnjosti, država, kulutura i religija, i sve su objedinjene u zajednilčkom mirisu i boji. Mi sa mediterana posebno znamo što osjećamo kada zatvorenih očiju gledamo u more, i satima dišemo i mirišemo.

Wooden Ambulance je subotički mnogočlani orkestar, koji je objavio četri studijska albuma, “Intersection”(2012), “River Sand”(2013), “Rough Charms” (2014), kolaboracioni album sa Robertom Tillyjem “Northern Sadness” (2015), kao i album remiksa “North From Your Heart: Wooden Ambulance Remixed” (2015), ali i svirao preko 100 koncerata po celom regionu – svi koji su ih videli više puta znaju da njihovi koncerti nikada nisu isti. Pored “standardnih” koncerata i tradicionalnih biciklističkih turneja po regionu i turneje po Holandiji, WA su učestvovali i na kompilacijama “Bistro na rubu šume”, “Pesme ispod pokrivača”, “Samo budi jednostavan”, ” English as a second language”…

 

 

Do sada su delili binu sa izvođačima poput: Ryland Walker (USA), Rykarda Parasol (USA), Picastro (CAN), David Dondero (USA), Oldseed (CAN), Ryland Bouchard (USA), Jenn Kelly (USA), Flamenco Tief (UK), Birdt, Port of Call, Shireen (NL), Sarsaparilla (USA/De), Rosa Parks, Medaia Fiai (HU), Veliki Prezir, Bambi Molesters, Orthodox Celts, Jarboli, Rebel Star, Stray Dogg, On Tour, Ana Ćurčin, The Mothership Orchestra, Kristali, Virvel, Nina Romić, Went, Straight Mickey & the Boys, Ilija Ludvig, Felon, Elephant & the Moon i mnogim drugima.

Pored dva novopotvrđena imena, na SeaRock festivalu sviraće legendarni američki trubaduri i jedni od začetnika americane Alejandro Escovedo (sa bendom) i Mark Olson ( sa suprugom Ingunn Ringvold).

 

SeaRock festival održaće se 21. i 22. jula na ljetnjoj pozornici u Kotoru. Ulaz će, kao i svih prethodnih 6 godina biti besplatan.

Pokrovitelji SeaRock festival su Turistička Organizacija Opštine Kotor i Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni Centar “Nikola Đurković” Kotor.

Radujemo se saradnji sa najčuvenijim brendom piva kod nas i u regionu, a zadovoljstvo je još veće sa saznanjem da Nikišćko Pivo ima istančan muzički ukus posebno naklonjen rock’n’roll muzici. Ovog ljeta na otvorenoj sceni Ljetnje Pozornice Kotora, SeaRock i Nikšićko pivo biće izuzetna kombinacija osvježenja i užitka.

WEB:

https://woodenambulance.bandcamp.com/

http://www.bruskin.me/artist/don-antonio/

http://www.bigtimeweb.it/component/content/article/6-uscite-discografiche/5278-don-antonio-don-antonio

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/DonAntonioOfficial/

https://www.facebook.com/wooden.ambulance/

YOU TUBE:

https://www.youtube.com/watch?v=KCfr496Cuuo

https://www.youtube.com/watch?v=zkzOApcYKFw

https://www.youtube.com/watch?v=PmMW-YCfJws

https://www.youtube.com/watch?v=VQMIMnmH7ks

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − six =