Dramski studio Prazan prostor – Predstava za đecu (Ne) pričaj mi bajke

Dramski studio Prazan prostor najavljuje produkciju predstave za đecu (Ne) pričaj mi bajke koja nastaje u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskim festivalom pozorišta za djecu.
Posebno ističemo da primjerom saradnje obrazovne institucije, festivala i nezavisne umjetničke organizacije ukazujemo na jedan značajan produkcioni model koji strateški dovodi do jačanja pozorišne scene za đecu i mlade u Crnoj Gori.

Predstava je kolažne forme sa elementima storytelling tehnike, lutkarstva, teatra sijenki i video formata. Četvoro studenata master programa glume na FDU Cetinje autorke/i su cjelokupnog projekta. Nakon začetka radnog procesa kao ispitnog zadatka na predmetu Pozorišna režija uz mentorstvo profesora Petra Pejakovića, Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, nastavili su kreativni stvaralački proces u DS Prazan prostor, a zvanična premijera predstave planirana je na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

Ostatak ekipe čine:
Saradnik na dramaturgiji: Ilija Gajević
Saradnik na video materijalu: Andrija Rašović
Saradnica na umjetničkom konceptu: Milana Matejić
Dizajnerka: Danka Dačević
Video: Pavle Simonović
Fotografija: Krsto Vulović
Producentkinja: Marija Backović

Teksualni predložak su tri bajke H.K. Andersena i jedna narodna bajka: Djevojčica sa šibicama, Kako je vjetar promijenio nazive firmi na radnjama, Postojani olovni vojnik i U cara Trojana kozije uši.

DS Prazan prostor ovim projektom nastavlja da utiče na kvalitet i kvantitet
pozorišne ponude za đecu i mlade, jača nezavisnu pozorišnu scenu i otvara prostor mladim umjetnicama i umjetnicima da istražuju nove forme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 13 =