Duh i tradicija Argentine u KIC-u

 

da-je-vjecna

Manifestacija “Neđelja argentinske kulture” svečano je otvorena 1.decembra, u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović”.

Otvarajući izložbu fotografija pod nazivom “Arhitektura Buenos Airesa”, Nj.E. ambasador Republike Argentine u Beogradu, Rikardo Fernandez posebno je istakao zadovoljstvo izuzetnom saradnjom koju je Ambasada Republike Argentine u Beogradu uspostavila sa KIC-om, i zahvalio na prilici da se posebnost i bogatstvo argentinske kulture i tradicije predstavi u Glavnom gradu i Crnoj Gori.

 

kic-nedjelja-argentinske-kulture-2

 

kic-nedjelja-argentinske-kulture-1

 

Pomoćnik direktora KIC-a, Zoran Šoškić kazao je da su se ovim projektom otvorila vrata kulturnoj saradnji između dvije zemlje, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana, a na obostrano zadovoljstvo. Nakon otvaranja izložbe brojni posjetioci su imali priliku da uživaju u ukusu tradicionalnog čaja “yerba mate”, i upoznaju se sa načinom pripreme i degustacije.

 

kic-nedjelja-argentinske-kulture-3

kic-nedjelja-argentinske-kulture-4

 

Prvi dan manifestacije zatvorilo je tango veče koje je upriličeno u Velikoj sali, a mnogobrojna publika je uživala u melodijama koje je izveo kvintet “Tanguango” iz Beograda, uz podršku plesača iz pet tango škola Crne Gore koji su osim tanga, izveli još nekoliko argentinskih plesova. U okviru drugog dana manifestacije (petak, 2.decembar) prikazan je film ‘’Wakolda’’ rediteljke Lucie Puenzo, a za naredna dva dana predviđena je projekcija filma “Kinez za ponijeti” (2011) reditelja Sebastiána Borenszteina (3.decembar) i filma Vrijeme hrabrosti” (2005) reditelja Damiána Szifrón (4.decembar).

 

kic-nedjelja-argentinske-kulture-5

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − three =