Epske igrice: Zidanje Skadra u KotoruJoš jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.

Ove godine, naša je misija da pored Kotora, Evrope, svijeta, vasione, maštom osvojimo i Mjesec, a na ovaj put sa nama kreće i predstava Epske igrice: Zidanje Skadra, koprodukcija pozorišne trupe Hop.La! i Bitef teatra iz Srbije.

Drugari, jeste li nekada razmišljali kako bi bilo dobro spojiti školsko gradivo i pozorište, učiniti ga neizmjerno zabavim i lakim? Epska poezija? Hmm…zvuči komplikovano, ali je moguće i to baš uz pjesmu Zidanje Skadra koja će vas uvući u priču o nekadašnjem društvu i pokrenuti mnoga pitanja. Da li je žena materijal? Da li vjerujete u vile? Koliko godina će imati mali Jovo kada se završi suđenje ubicama njegove majke? Čar ove predstave je interakcija glumaca sa publikom gdje svi zajedno razgovaraju o temama koje sadrži ova priča.

Režiju i dramatizaciju narodne pjesme potpisuje Anđelka Nikolić, dramaturgiju Olga Dimitrijević, a uloge igraju: Anita Stojadinović i Đorđe Živadinović Grgur.

Draga đeco, dovedite i vaše roditelje da uplovite zajedno sa njima u čaroliju epske poezije, koja će trajati 60 minuta, u četvrtak, 4. jula, u 18 i 21.30 časova, u prostorijama OŠ Njegoš, Benovo u Kotoru. Predstava je namjenjena svoj đeci starijoj od 10 godina i svima onima koji vole alternativno čitanje epike. Broj mjesta je ograničen.

Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec!