EUROVIDEO takmičenje 2018.

 

 

 

Prvi put će Crna Gora biti domaćin međunarodnog festivala kratkog filma EUROVIDEO i to u KIC-u “Budo Tomovič” od 15. do 17. marta 2018. godine, a u organizaciji Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM) i srca kulture grada.

             Filmovi će biti prikazivani u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati.

             EUROVIDEO je belgijski filmski festival takmičarskog karaktera na kojem će biti prikazani filmovi kratke forme, do 10 minuta, različitih tema i žanrova u nekoliko evropskih država. Pored zemalja osnivača (Belgije, Francuske, Holandije, Luksamburga i Italije), projekcije filmova će se održati u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

             Od nekoliko prijavljenih crnogorskih filmova, u zvaničnu selekciju ušao je film „Lumpen“ mladog reditelja Nikole Vučinića, koji će biti prikazan na ovogodišnjem festivalu.

              EUROVIDEO dodjeljuje tri nagrade: Grand Prix (2.500e), Nagradu za tehničke i estetske inovacije (1.250e) i Nagrada publike (1.750e). Glasanje će biti organizovano po principu evrovizijskog i svaka država će ravnopravno glasati. Takođe će glasati i publika koja bude prisustvovala projekcijama.

             Ulaz je besplatan.