Festival “Stare note – novi zvuci”


                Treći Festival crnogorske narodne pjesme “Stare note – novi zvuci”, na kome će se predstaviti oko 20 mladih izvođača crnogorskih izvornih pjesama, u organizaciji Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović” biće održan na velikoj sceni KIC-a 26.marta u 20h, a danas kreće prodaja ulaznica po cijeni od dva eura. 

               Umjetnički rukovodilac Festivala i vođa festivalskog orkestra Aleksandar Saša Magovčević ističe da su probe intenzivne, da mladi solisti pokazuju veliku ozbiljnost u radu, a naročito čak 11 pjevača  koji će se prvi put predstaviti na Festivalu 26. marta! On kaže da će publika ove godine uživati u nastupima: Dijane Hazirović, Radoja Raja  Simonovića, Anđele Ulićević, Momira Lukovca, Đine Mićović, Ane Zeković, Nikoline Bajović, Milene Janković, Milene Pantović, Petra Bulatovića, Katarine Radulović, Lane Vukčević, Anđele VukčevićLuke Lukića, Branke Zečević, Mie Kovačević, Sare Bulatović, Lazara Džudovića, Maše Cupare, Nevene Skrobanović i Vukašina Delića.

              Direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan ističe da će ovogodišnji biti poseban i iz razloga jer je dio obilježavanja jubileja 55 godina “srca kulture grada”. Podsjetila je i na odlične reakcije publike na prethodna dva Festivala i mlade umjetnike koji su svojim nastupima pokazali kako se baštini crnogorska izvorna pjesma i muzička tradicija.  

              Burzan je posebno dodala da će specijalni gosti ovog festivala biti istaknuti interpretatori crnogorske izvorne muzike: Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović. I ove godine, najavila je podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, PAM-a, RTCG koji će snimati Festival, kao i nekoliko prijatelja/sponzora. Festival će voditi poznati crnogorski novinar Miomir Maroš.

              Kao i prethodnih godina i ove godine za Festival vlada veliko interesovanje publike, a ulaznice po cijeni od 2 eura možete nabaviti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + seven =