Film “Grudi” u glavnom takmičarskom programu 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji


Film “Grudi” u režiji Marije Perović biće prikazan u glavnom takmičarskom programu 44. Festivala filmskog scenarija koji se održava od 17. do 21. septembra u Vrnjačkoj Banji.

Ovu 44. smotru 17. septembra na amfiteatru u Vrnjačkoj Banji, otvoriće filmsko ostvarenje “Otac” Srdana Golubovića, a u narednih pet festivalskih dana publika u Vrnjačkoj Banji moći će da vidi i “Revolt” Aleksandra Rajkovića, “Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića, “Ekipa” Marka Sopića i Radeta Ćosića, zatim filmove “Asimetrija” Maše Nešković, “Realna priča” Gordana Kičića i Vladimira Simića, “Iz ljubavi” Nenada Mikovića, “Proleće na poslednjem jezeru” Vuleta Žurića i Filipa Čolovića, “Sutra je još uvek juli” Dejana Vlaisavljevića Nikta, dok će festival zatvoriti upravo ostvarenje “Grudi” Vladislave Vojnović i Marije Perović.

Deset novih filmskih ostvarenja takmičiće se za jednu od tri nagrade 44. Festivala filmskog scenarija.  Ove godine zbog epidemiološke situacije preduzeće se sve propisane mjere prevencije, a projekcije filmova biće u 18 sati u vrnjačkom bioskopu i u 20.30 na amfiteatru.

O nagradama 44. Festivala filmskog scenarija odlučivaće žiri u sastavu Ana Marija Rosi, prošlogodišnja laureatkinja festivala sa filmom “Ajvar”, zatim Petar Mihajlović scenarista “Južnog vetra” i Miroljub Stojanović iz filmskog centra Srbije.

Prije svečanog otvaranja 44.Festivala filmskog scenarija, publika na Trgu kulture, 17. septembra imaće priliku da vidi “Veče sa Petrom Božovićem”, dok će se nakon FFS u programu “Preko plota” 22. i 23.septembra publika moći, van konkurencije, da pogleda film “Hotel Beograd”.

Film GRUDI imao je svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival.  Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju, kao i “Veliku povelja Leotara” na 8. Festivalu u Trebinju. Prikazan je u bioskopima širom Crne Gore i Srbije, kao i na Filmskom festivalu u Kotbusu, na Balkan New Film Festivalu u Stokholmu, Festivalu SEE u Parizu, Pulskom filmskom festivalu, 18. Međunarodnom filmskom festivalu u Tirani (TIFF) na Avantura film festivalu u Bihaću – festivalu mediteranskog i evropskog filma…. Film “Grudi” takmičiće se za nagradu ŽUTİ KİŠOBRAN na ovogodišnjem šestom izdanju Balkan Panorama Film Festivala u Izmiru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × three =