Film “Grudi” u režiji Marije Perović na Međunarodnom festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu


Film “Grudi” u režiji Marije Perović biće prikazan u subotu, 26.septembra 2020. u glavnom takmičarskom programu trinaestog Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu, na jedinom festivalu koji posebno izdvaja režiju.

Festival LIFFE se ove godine održava od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn, a tokom pet festivalskih dana publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u posljednjoj godini, ali i da se podsjeti pobjednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš, rediteljke i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umjetnosti u svijetu je proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

Film GRUDI imao je svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival.  Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju, kao i “Veliku povelja Leotara” na 8. Festivalu u Trebinju. Prikazan je u bioskopima širom Crne Gore i Srbije, kao i na Filmskom festivalu u Kotbusu, na Balkan New Film Festivalu u Stokholmu, Festivalu SEE u Parizu, Pulskom filmskom festivalu, 18. Međunarodnom filmskom festivalu u Tirani (TIFF) na Avantura film festivalu u Bihaću – festivalu mediteranskog i evropskog filma, 44. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. …. Film “Grudi” takmičiće se za nagradu ŽUTİ KİŠOBRAN na ovogodišnjem šestom izdanju Balkan Panorama Film Festivala u Izmiru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + two =