Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović” gostuje u Izmiru (Turska)

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Folklorni ansambl KIC-a „Budo Tomović“ učestvuje na  jedanaestom Festivalu balkanskih narodnih pjesama i igara koji organizuje turski grad Izmir od 26. do 31.maja.

U okviru Festivala učestvuje dvanaest zemalja. Svakodnevno su organizovana po dva nastupa u različitim djelovima 4-milionskog prelijepog Izmira. Profesionalnošću, odličnim koreografijama i ljepotom kostima podgorički “Budovci” plijene pažnju gdje god se pojave.

Jedanaesti Festival balkanskih narodnih pjesama i igara ima za cilj da ujedini kulturne vrijednosti zemalja Balkana i obezbijedi nastavak prvog Balkanskog narodnog festivala koji se uspješno održavao 1935. i 1936. godine, u vrijeme vladavine velikog turskog vođe Kemala Ataturka.

Podsjećamo Folklorni ansambl KIC-a ,,Budo Tomović” je tokom svih ovih godina prepoznatljiv kao reprezentativan ambasador i promoter Crne Gore i Glavnog grada, pa će i ovo gostovanje imati isti cilj. Raznovrsni i sjajni scenski nastupi, unikatna narodna nošnja i ljepota igre i pjesme primarna su obilježja ovog jedinstvenog i autentičnog ansambla prepoznata širom svijeta. Svoje 70-godišnje postojanje koje karakteriše entuzijazam i kvalitet, požrtvovanost i posvećenost folklorni ansambl obilježiće krajem ove godine.

 

KUD u Izmiru - 1

KUD u Izmiru - 2

KUD u Izmiru - 3

KUD u Izmiru - 4