Gošća tribine “Podgoričke priče” Vanja Popović


Nakon ljetnje pauze tribina “Podgoričke priče” koju organizuje dramski program KIC-a “Budo Tomović” nastavlja da predstavljaju kulturne poslenike koji su ostavili duboki stvaralački trag u Podgorici, Crnoj Gori i šire.

              U plejadi izuzetnih Podgoričana prvi put gostuje jedna dama, koja je godinama i decenijama predstavljala personifikaciju pozorišnog života u Podgorici, a to je Vanja Popović.


              Biće zadovoljstvo slušati svjedokinju razvoja moderne Podgorice i teatra u njoj. Saznaćemo kako se uporedo sa pozorištem i izgradnjom glavnog grada razvijalo i savremeno crnogorsko društvo, ali i kultura i umjetnost kao neodvojivi dio i činilac svakog progresa. Spoznaćemo i onu drugu stranu medalje, neumitnih problema i neuspjeha, koji su sastavni dio svakog civilizacijskog puta. Takođe, Vanja Popović će otkriti koje su to njene neraskidive veze sa Podgoricom i obratno. Vjerujemo da su to jednako privatni život i stvaralaštvo, ali će nam ona, uz pomoć moderatora Vanje Kovačevića, otkriti pravu istinu…. Istinu koja je čini jednom od najistaknutijih kulturnih poslenica posljednjih decenija.

             Tribina će se održati u srijedu, 22. septembra, u sali Dodest, sa početkom u 20h.

            Napominjemo da je KIC podržao humanitarnu akciju časopisa “Ženski glas – za sve Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore” za prikupljanje sredstava za pošumljavanje Gorice, te će na pultu KIC-a prije programa zainteresovani moći da kupe “Ženski glas” po cijeni od jednog eura, a prikupljena sredstva biće donirana fondu za pošumljavanje Gorice. Pozivamo sve da se pridruže akciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 6 =