„Grad teatar“ – Najava programa za petak, 30. avgustU petak, 30. avgusta 2019. godine, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, nakon 58 festivalskih dana, zvanično će biti zatvoreno XXXIII izdanje festivala „Grad teatar“ predstavom „Režim ljubavi“. Predstava je produkcija Ateljea 212 iz Beograda, rađena po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Bojana Đorđeva.

Na sajtu Ateljea 212, o predstavi je zapisano: „Predstava Režim ljubavi je komedija kojom autorka teksta istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulutrnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problema uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi… do suočavanja sa fenomenom poliamorije (aranžmana koji podrazumijeva ljubavni – seksualni i emocionalni – odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).“

Režiju je uradio Bojan Đorđev, dramaturgiju potpisuju Dimitrije Kokanov i Tanja Šljivar, scenografiju je uradio Siniša Ilić, kostimografiju Maja Mirković, a kompoziciju Luka Papić.

U predstavi igraju: Sofija Juričanin, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić.