„Grad teatar“ – Najava programa za poneđeljak, 27. jun 2016. godine

 

30. Festival Grad teatar - Natpis 300

 
 

U ponedjeljak, 27. juna, sa početkom u 21.30h, nastavlja se dramski program ovogodišnjeg festivala. Na sceni između crkava biće izvedena predstava „Lista za ljubav“ Teatra mladih iz Podgorice i Hercegnovskog pozorišta. Predstava je nastala po istoimenom tekstu Norma Fostera, a režiju potpisuje Teatar mladih.

 

Lista za ljubav - 1

 

Predstava se bavi potragom za idealnom ljubavlju. U tekstu se navodi: „Da li ste ikada napravili svoju ljubavnu listu?! Da li ste zamišljali kakve bi osobine trebao da posjeduje vaš idealan partner/ka?! Šta se događa kada poučeni iskustvima iz bajki žudite za idealnim partnerom, svojim princem na bijelom konju?! Ili svojom princezom?! Da li i u stvarnom svijetu (izvan bajki) zbilja postoji naš “komadić koji nedostaje”, bez mane, jedinstven, skrojen po našoj mjeri?! Ili na kraju iz tog začaranog ljubavnog kruga  izlazimo zaljubljeni u ljubav kao nešto naše, ne sasvim savršeno, ali naše biće, biće kod kog volimo i one male nesavršenosti, pa najčešće baš one budu razlog da gradimo ljubav. U današnjem internet svijetu, na različitim portalima možete pronaći niz blogova na temu ’Da li savršen partner postoji’ ili ’Mit o princu na bijelom konju’… ali i tekstove ’Drage Savete’ poput ’Kako da nađete svog princa na bijelom konju’, pa onda gdje da ga nađete, kako da vam ne ’pobjegne’ ili testove tipa ’Da li ste sposobne da pronađete i zadržite svog idealnog partnera’?!  Teško je ne primjetiti da je većina ovih tekstova, ako ne i svi, posvećena i obraća se isključivo ženskom dijelu populacije. ’Lista za ljubav’ otkriva šta se dogodi kada dva muškarca Bil i Leon upadnu u zamku zvanu Džastin. Idealna partnerka, java ili san?“

 

Lista za ljubav - 2

 

Kostimograf i scenograf predstave je Vana Prelević, muziku je odabrao Branko Ilić. U predstavi igraju: Marija Đurić, Goran Slavić i Branko Ilić.

 

Lista za ljubav - 3