Grad Theatre City Budva – Vajarska radionica

 

30. Festival Grad teatar - Natpis 300

 

 

U srijedu, 13. jula otpočeće vajarska radionica poznatog makedonskog vajara Angela Korunovskog, koji će svoju izložbu na 30, jubilarnom, festivalu otvoriti 23. jula.

Svi zainteresovani za tajne vajarskog zanata sa autorom će moći da rade do 23. jula, u periodu od 09 do 14h u bašti „Barbakan“ u Starom gradu u Budvi.

Informacije o radionici možete dobiti putem broja telefona 068 875 162.

Merin Smailagić, urednik likovnog programa, ovaj dio selekcije je obrazložio riječim: „Tu je i ANGEL KORUNOVSKI, akademski vajar koji dolazi iz Velesa, iz Makedonije. Autor je monumentalnih djela, kao što su skulptura Filipa II (Bitolj), Veles ilindenci’ (Skoplje), Car Samuilo (Strumica). Pored izložbe vajarskih djela manjeg formata, Korunovski će tokom boravka na našem festivalu voditi vajarsku radionicu. U periodu od 10 dana on će izraditi umjetničko djelo koje će biti izloženo u jednoj od ulica Starog grada, što će biti njegov poklon Gradu teatru i Budvi. Svi zainteresovani moći će da prate nastajanje jednog vajarskog djela, da razgovaraju s autorom, uče i učestvuju“.

Angel Korunovski je rođen 1979. godine u Velesu. Akademski je vajar. Učestvovao je na mnogim grupnim i samostalnim izložbama.