Gradska galerija Kotor – Izložba fotografija Igora Antića

Gradska galerija Kotor priprema izložbu fotografija ,,Nedovršene forme #7’’, akademskog umjetnika  Igora Antića.

Igor Antić je rođen 1962. u Novom Sadu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon čega je nastavio školovanje na École nationale supérieure des beaux-arts, Pariz, kao  stipendista francuske vlade. Samostalno je izlagao širom svijeta. Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada za svoj rad. Živi i radi u Parizu kao slobodni umjetnik. Prvi put izlaže u Crnoj Gori.

O izložbi ,,Nedovršene forme #7’’, autor kaže: ,,… Od 1992. godine ja kontinuirano radim projekte in situ, prouzrokovane mestima, njihovom situacijom i statusom. Ta mesta su bila: galerije, muzeji, umetničke fondacije, urbani prostor, dvorci, univerziteti, preduzeća, priroda… Generalno me zanima zašto ljudi tamo imaju potrebu za odredjenom vrstom umetnosti i (ili) kako ona deluje u sklopu sa postojećim stanjem stvari? Svaki od mojih projekata ima odredjeno vreme delovanja, neki su prodati a neki uništeni. 2018. godine sam započeo projekat čije je uopšteno ime Nedovršene forme. Ideja je uvek ista: da se te forme mogu nastavljati u vremenu, pod uslovom da se prikažu u identičnom kontekstu kao i pre. Svaka moja Nedovršena forma tako izgleda kao biljka koja postepeno raste i razvija se, dobija nove grane, listove i cvetove time što se nova pitanja dodaju na prethodna i širi se smisao i razumevanje celine. Do danas sam realizovao šest takvih formi u Evropi i SAD…’’

Otvaranje izložbe ,,Nedovršene forme #7’’ Igora Antića u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 28. mart 2019. godine u 20 sati.