Gradska galerija Kotor – Izložba skulptura i crteža ,,Kretanje’’ Bojane Mašković

 

 

Gradska galerija Kotor nastavlja izlagačku sezonu 2018. godine izložbom skulptura i crteža ,,Kretanje’’,  akademske vajarke Bojane Mašković. 

Bojana Mašković je rođena 1985. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smjer vajarstvo, u klasi profesora Nikole Vukosavljevića. Dobitnik je prve nagrade Bjelopoljskog likovnog proljeća za skulpturu, (2009) Bijelo Polje, Crna Gora; prve nagrade SO „Savski venac“ za skulpturu u metalu (2010) Beograd, Srbija; i treće nagrade na „Telenor art recycling“ konkursu za skulpturu (2012) Beograd, Srbija. Izlagala je na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Samostalno je izlagala četiri puta. Radi u Beogradu kao likovni terapeut u Centru za smještaj i dnevni boravak djece i omladine ometene u razvoju. Član je upravnog odbora Kulturno edukativnog centra Art. Živi na relaciji Beograd – Tivat.

Pored skulpture i crteža, bavi se keramikom            

Otvaranje izložbe skulptura i crteža ,,Kretanje’’ Bojane Mašković u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 22. 02. 2018. godine u 19 sati.