Gradsko pozorište Podgorica – „Bajka o ribaru i ribici“ u Herceg Novom

 

Gradsko pozoriste Podgorica - logo

 

Gradsko pozorište gostovaće u četvrtak 17. novembra u Herceg Novom sa višestruko nagrađivanim lutkarskim komadom „Bajka o ribaru i ribici“ (6+). Predstava će biti igrana u dvorani „Park“, u dva termina – 11.30h i 14h.

 

Bajka o ribaru i ribici - 2

 

Prema poznatom Puškinovom tekstu, „Bajku o ribaru i ribici“ režirao je Evgenij Ibragimov, jedan od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja. Njegova predstava nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka.

Igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Anđelija Rondović, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Ljudmila Genze, kompozitor Nikolaj Joakimov, dizajner svijetla Igor Fomin, dramaturg Zoran Đerić, koreograf Slavka Nelević, a asistent reditelja Davor Dragojević.

 

Bajka o ribaru i ribici - 3

 

„Bajka o ribaru i ribici“ apsolutni je pobjednik XXIII Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici, gdje je osvojila četiri priznanja: gran pri za najbolju predstavu u cjelini i nagrade za najbolju režiju, kolektivnu igru i kreaciju lutaka. Ansambl predstave osvojio je i nagradu za lutkarsku animaciju na XV Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjaluci. „Bajka o ribaru i ribici“ osvojila je i tri nagrade na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici (najbolja režija, originalna muzika i priznanje za kolektivnu igru), kao i na XVIII Međunarodnom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, gdje je Sejfo Seferović dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.  

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − three =