Gradsko pozorište Podgorica – Hit predstava „Slasti slave“

 

 

Hit predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u neđelju 25. marta 2018. godine, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!). Po tekstu Gloriousbritanskog pisca Pitera Kiltera, predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

Komičan i dirljiv komad govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter ga je napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Proslavila se operskom karijerom, iako nije umjela da pjeva. Predstava osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila i čarobnu riječ – mito – koja joj je otvarala sva vrata. Ipak, priča o Florens Dženkins je topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.   

Ovaj veliki pozorišni hit praizveden je 2005. na Vest Endu u Londonu, kada je bio i nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije”, u kategoriji najbolja nova komedija.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

Podsjećamo, akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!) počela je 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Gradsko pozorište je realizuje u težnji da zajedno sa publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, proslavi važne datume za pozorišno stvaralaštvo – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava sa repertoara Gradskog pozorišta, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto.