Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Pogled s mosta“

 

 

Predstava „Pogled s mosta“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u četvrtak 22. marta 2018. godine, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, u okviru akcije „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!). Prema drami američkog klasika Artura Milera, predstavu je u režirao Milan Karadžić. 

Milerov komad tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane „velika depresija”. Ovo je uvijek aktuelna priča o radničkoj klasi, borbi za preživljavanjem, idealima, ljubavi, ali najviše o međuljudskim odnosima…

U godini (2015) kada je svijet obilježavao vijek od rođenja američkog književnog virtuoza Artura Milera, Gradsko pozorište pridružilo se jubileju postavljanjem na scenu „Pogleda s mosta“, koji važi za jednu od njegovih najznačajnijih drama. To je ujedno bila i praizvedba ovog komada u regionu.

Igraju: Mladen Nelević, Boro Stjepanović/Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Pored reditelja Milana Karadžića, autorski tim još čine: dramaturg Nebojša Bradić, koji je potpisao i idejno rješenje scenografije, kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja je sa rediteljem uradila i izbor muzike, zatim lektorka Dubravka Drakić i korepetitorka Vjera Nikolić. Tekst je preveo Đorđe Krivokapić. 

Podsjećamo, akcija „7 dana mart teatra“ (Posvetite u martu sedmicu teatru!) počela je 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Gradsko pozorište je realizuje u težnji da zajedno sa publikom, uz kvalitetne predstave i velike popuste, proslavi važne datume za pozorišno stvaralaštvo – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart). Akcija traje do 27. marta i obuhvata osam predstava, sa popustom na ulaznice koji iznosi 50 odsto. U narednim danima publika će moći da vidi još i: „Ružno pače“, „Lažljivce“, „Slasti slave“, „Kod Nojeve barke u osam“ i „Čuvare tvog poštenja“.