Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Ružno pače“


Predstava „Ružno pače“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu 26. oktobra 2019. godine, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk.  

Jedna je od najlјepših priča književnosti za đecu, koju je napisao Hans Kristijan Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali s nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Junak priče, Milovan (klovn, glumac) iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz đetinjstva. To je priča o đetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga đeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitorjeBogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturgZoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − 2 =