Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Sedam dana“Predstava „Sedam dana“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu 23. februara 2019. godine, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramu višestruko nagrađivane  hrvatske spisateljice Tene Štivičić režirala je Alisa Stojanović.

Komad problematizuje motive tranzicijskog vremena i novoformirane identitete savremene stvarnosti u kojoj različiti junaci različito reaguju na promjene. Petoro junaka drame vatreno zastupaju lična uvjerenja o ispravnosti sopstvenih odabira. Njihove životne priče i činjenja odjek su neurotičnih društvenih procesa, čak i onda kada im se čini da rade sve kako bi ih promijenili. Ovo je priča o Nataši i ljudima oko nje…

Drame Tene Štivičić, koja živi i radi u Londonu, izvode se širom Evrope i u SAD-a. Dobitnica je najznačajnijih priznanja u regionu, među kojima se izdvaja Evropska nagrada za novu dramu.

Igraju: Branka Femić/Maja Šarenac, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović Jaćimović.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a kompozitor je Ivan Brkljačić. Lektorka je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a asistentkinja scenografa Smiljka Šeparović.