Gradsko pozorište Podgorica – Predstava „Više od terapije“

 

 

Hit predstava „Više od terapije“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u nedjelju 26. novembra 2017. godine, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po drami Kristofera Duranga, predstavu je režirala Alisa Stojanović.

Predstava se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao „vrlo nesrećan projekat”.

Igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Dramaturg je Milica Piletić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Koreograf je Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistent scenografa je Smiljka Šeparović, a asistent kostimografa Milena Đurđić. Saradnici u produkciji su Ana Medigović i Vukosava Tomović.

Karte se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj: 020/ 664-237.