Gradsko pozorište Podgorica – Repertoar za vikend


Predstava ,,Modro blago” (8+) biće izvedena u subotu, 9. oktobra sa početkom u 12h u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” sa početkom u 12h. Za komad, koji je rađen po motivima romana jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst je napisao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

U predstavi igraju: Vule Marković/Omar Bajramspahić – Žarko, Jelena Simić – Mira, Pavle Popović – Polpeta, Vukan Pejović/Omar Bajramspahić – Zujo, Maja Šarenac – Drugarica gospođica, Dejan Đonović – Ditrih, Goran Slavić – Brbo, Jelica Vukčević/Marija Đurić – Elza,  Branka Femić – Mama i Emir Ćatović/Stefan Vuković – Mudroša

Nekada davno, u lijepom  gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i djevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti pojavilo se… Nešto.

Dan kasnije, 10. oktobra u isto vrijeme, biće izvedena predstava ,,Ružno pače” (6+), koju je po tekstu Igora Bojovića, režirao Jaroslaw  Antoniuk.   

U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević.

Glasovi:  Monika Čampar, Marija Jovićević, Jovan Radulović i Matija Đaletić.   

Milovan, junak iz adaptirane Andersenove bajke, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama?

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”. Radno vrijeme biletarnice: pon-petak od  09h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h. Kontakt telefon 020664237.

Ulaz na prdestave moguć je uz posjedovanje jednog četiri od dokaza Nacionalne COVID potvrde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + nineteen =