Herceg Novi – Đuro Beli Prijić u Galeriji Spa

 

 

U četvrtak, 17 maja 2018. godine, u 21h u Galeriji SPA, Instituta “Dr. Simo Milošević” u Igalu biće otvorena  jedanaesta samostalna izložba slika i skulptura Đura Belog Prijića. Novskoj publici Prijić će se predstaviti sa tridesetak radova nastalih u posljednje četiri godine. U uvodnom tekstu kataloga  književnik Miraš Martinović koji će i otvoriti izložbu između ostalog navodi:

„Umjetnička paleta slikara Đura Belog Prijića je i bogata i raznovrsna, kada su u pitanju i slikarske i skulptorske tehnike, ali i motivi koji su artikulisani u prepoznatljiv likovni izraz. Mediteran u svom obilju pulsira Prijićevim umjetničkim djelom, koje prostor za svoj doživljaj svijeta nalazi na plažama, tim karakterističnim ambijentima na mapi Mediterana…

Skulpture su  izraz koji Prijić vješto kombinuje sa slikom, ali i kao posebno zaokružen umjetnički izraz. Ova izložba taj spoj čini idealnim. Odličan primjer kako se kombinacijom različitih umjetničkih formi i različitog materijala, pa čak i ovih naizgled suprostavljenih, može napraviti djelo koje diše jedinstvenošću, duhom i dubinom.

Ovo djelo nosi svoj žig, svoj ton i boju, pečat.“

Izložba će biti otvorena mjesec dana.