Herceg Novi – Izložba slika tri autora Sabahete – Beke, Suada i Irvina Masličića

 

 

MASLIČIĆI – BOJE MEDITERANA- DIJALOG S PRIRODOM – PODVODNI PEJZAŽ

 

U Galeriji Josip Bepo Benković u utorak 15.maja 2018. godine, u 20:30h biće otvorena izložba slika tri autora iz Berana, Sabahete – Beke, Suada i Irvina Masličića.

 Prezentacija stvaralaštva porodice Masličić ima značaja u kontekstu razvijanja svijesti o značaju Mediterana, ekologije i podvodnog svijeta.

U svom likovnom izrazu Masličići istražuju isprepletenost Mediterana i Sjevera, koegzistenciju stvarnog i idealnog, afirmišu očuvanje životne sredine, odnos čovjeka i prirode kao i vodena prostranstva i tajne koje kriju morske dubine.

Novskoj publici autori će se zajedno  predstaviti sa 54 rada, ulja na platnu.

Sabaheta-Beka Masličić je rođena 12. novembra 1947. godine u Beranama, završila je umjetničku školu u Herceg Novom i pedagošku akademiju u Prištini. Radila je u školi od 1966 – 2010. godine kao likovni pedagog. Živi i stvara u Beranama.

Suad Masličić je rođen  27.11.1945 godine u Beranama. Završio je fakultet za fizičku kulturu u Beogradu i višu saveznu trenersku školu, Filozofski fakultet grupa – pedagogija. Član je ULUCG.

Irvin Masličić je rođen 16.12. 1981.godine u Beranama.

Završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi profesora Radoslava Tadića, 2006.godine.

Magistrirao na Istorijskom institutu Crne Gore u Podgorici – Istorija kulture i istorijska antropologija, 2017. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2008. godine.

Izložbu će otvoriti kustoskinja galerije Jasmina Žitnik, istoričarka umjetnosti.