Inovirana internet prezentacija Narodnog muzeja


Narodni muzej Crne Gore predstavio je inoviranu internet prezentaciju na novoj adresi (www.narodnimuzej.me). Savremena prezentacija posjetioce vodi kroz sve muzejske jedinice i galerijske prostore.

Na sajtu se mogu pronaći sve informacije o Narodnom muzeju, od istorijata, organizacione strukture, cjenovnih paketa i radnog vremena, interaktivnih mapa, do aktuelnih i prošlih izložbi, vijesti i zanimljivosti. Posjetiocima su omogućeni virtuelni obilasci stalnih postavki i virtuelnih izložbi koje se organizuju u galerijskim prostorima, kao i video prezentacije i promotivni filmovi. Ponuđena je i mogućnost on-line preuzimanja vodiča za sve muzeje na 9 svjetskih jezika. U posebnoj kategoriji predstavljeni su neki od najznačajnijih eksponata koje čuva nacionalni muzej i blog sa edukativnim sadržajima. Sajt nudi i on-line zakazivanje posjeta. Na sajtu se mogu pronaći i informacije o Nacionalnom komitetu ICOM-a za Crnu Goru, obzirom da je njegovo sjedište u Narodnom muzeju, kao matičnoj muzejskoj ustanovi.

U narednom periodu sajt će biti predstavljen i na engleskom jeziku, a imaće mogućnost i on-line kupovine ulaznica, publikacija i suvenira, kao i preuzimanje audio vodiča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =