JU Narodna biblioteka Budve – Svjetski dan knjige i autorskih prava

 

 

Manifestacija  „Noć knjige“  kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava četvrti put će u  Crnoj Gori biti organizovana na nacionalnom nivou, 21. aprila 2017. JU Narodna biblioteka Budve je ove godine planiranim programom postala dio ovog projekta, a time i dio globalne mreže kulturnih dešavanja posvećenih knjigama.

Ideja je da se u povodu obilježavanja  Svjetskog dana knjige, a u okviru manifestacije Noć knjige, ove godine okupe u biblioteci budvanski stvaraoci i pročitaju neku svoju priču, pjesmu, odlomak, zapis…. u trajanju do 5 minuta.

Svoje učešće na ovoj manifestaciji potvdilo je dvadesetak autora koji žive i stvaraju u Budvi, a oni su : MIRO LUKETIĆ, LUCIJA ĐURAŠKOVIĆ, SINIŠA JELUŠIĆ, RANKO PAVIĆEVIĆ, VLADO DULETIĆ, BOŽENA JELUŠIĆ, ZORICA JOKSIMOVIĆ, KRSTO VUKOVIĆ, KATARINA SARIĆ, SANDRA ĐURBUZOVIC, DUŠICA LABOVIĆ, TAMARA KOVAČEVIĆ, RADMILA KNEŽEVIĆ, MIŠO GAĆINOVIĆ, TATJANA KULJAČA, VERA MAČIĆ, MILOŠ BORETA I STANKA STANOJEVIĆ koja će ujedno biti i moderator ove večeri. Manifestacija Noć knjige biće realizovana na Akademiji znanja sa početkom u 19 h,  a ulaz je slobodan.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + 15 =