KFPD – Predstava Carevo novo odijeloJoš jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.

Ove godine, naša je misija da pored Kotora, Evrope, svijeta, vasione, maštom osvojimo i Mjesec, a na ovaj put sa nama kreće i predstava Carevo novo odijelo, koprodukcija Hercegovskog pozorište i Herceg Festa.

Draga đeco, da li često čujete odrasle kako pričaju o politici, vlasti, izborima, demokratiji, revoluciji? To su te ozbiljne teme, kojima se ova predstava poigrava. Carevo novo odijelo je priča za đecu o stvarima za odrasle, koja prikazuje kako su, sve te stvari, često smiješne, ponekad jezive, a kao što to nerijetko biva, nema srećnog kraja. Da li zaista postoji to carevo novo odijelo? Ono što je sigurno, jeste da rješenje i nada postoje, ali je ipak razrješenje na nama samima.

Režiju potpisuje Petar Pejaković, a u glumačku postavu čine: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

Drugari, ako ste radoznali i pitate se šta je to svijet odraslih, dođite da to zajedno otkrijemo u petak, 12. jula u 21h na Ljetnjoj pozornici u trajanju od 80min. Ova predstava namijenjena je đeci starijoj od 8 godina. Ovom predstavom završavamo ovogodišnji KFPD, pa će ulaz biti besplatan.    

Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec!