KIC “Budo Tomović” – Monodrama “Crnogorac u tranziciji”

Kotorski “Teatar 303” gostovaće sa monodramom Dragana Buzdovana “Crnogorac u tranziciji” u četvrtak, 28.marta 2019. godine, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Monodrama “Crnogorac u tranziciji” je osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma. Priča je ispreplijetana događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni  sa puno doze humora i satire.

„Ova monodrama obuhvata period, po mom mišljenju, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogastvom nadjačala i normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledaoce (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim. Ujedno u ovoj monodrami je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča.“ autor monodrame Dragan Buzdovan

              Ulaznice za ovu predstavu su rasprodate.