KIC “Budo Tomović” – Najava programa za petak, 10. mart 2017. godine

 

 

Promocija knjige “Dok vode teku”

Promocija knjige “Dok vode teku” autora Faiza Softića biće održana u organizaciji Centra za kulturu Bihor i KIC-a “Budo Tomović” u petak, 10.marta 2017. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: recenzent knjige mr Ksenija Rakočević, književna kritičarka Jovanka Vukanović, urednik programa Centra za kulturu Bihor Mirsad Rastoder i autor.

Stihove iz odabrane poezije Faiza Softića govoriće studenti i gimnazijalci: Behmen Šahmanović, Hana Rastoder, Vasilije Rakočević, Lejla Kašić i Dino Račić.

Faiz Softić je rođen 1958.godine u Bijelom Polju. Školovao se u rodnom kraju, Mostaru i Sarajevu. Piše za razne listove i časopise. Prevođen je i nagrađivan. Zastupljen je i u školskom programu Bosne i Hercegovine, Kosova i Sandžaka. Svaka njegova knjiga bila je u najužem izboru za knjigu godine u Bosni i Hercegovini u godinama njihovog izdanja. Godine 1955. odlazi za Luksemburg gdje nastavlja sa književnim radom. Tu je napisao roman “Pod Kun planinom” koji je zasnovan na autentičnom događaju iz svog zavičaja, koji je doživio više izdanja, filsmki scenario i prevod na francuskom jeziku. Glavni je i odgovorni urednik revije “Bihor” koja izlazi u Luksemburgu na bosanskom i francuskom jeziku. O njegovom književnom radu pisali su mnogi kritičari i esejisti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Luksemburga itd. 

 

Koncert Bilje Krstić i ansambla ”Bistrik”

            Interpretatorka tradicionalne muzike Balkana Bilja Krstić i ansambl “Bistrik” prirediće koncert u petak, 10.marta, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Istaknuta umjetnica sa ovim koncertom obilježiće 40 godina prisustva na muzičkoj sceni i 15 godina rada sa “Bistrik” orkestrom.

Za svoj petnaestogodišnji jubilej Bilja i Bistrik će pred podgoričkom publikom izvesti najljepše ljubavne pjesme sa novog albuma ”Svod”, ali i repertoar sa svih dosadašnjih pet albuma. 

Sa svojim Bistrik orkestrom, Bilja Krstić je do sada priredila preko 500 koncerata na najprestižnijim scenama širom regiona i svijeta.

 

 

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od deset eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.