KIC “Budo Tomović” – Program za petak, 10. jun 2016. godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Izložba dječijih radova “Kulturko na kulturnom događaju”

Kulturko 2Izložba dječijih radova “Kulturko na kulturnom događaju” biće otvorena u petak, 10.juna u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati.

U pitanju su nagrađeni radovi djece uzrasta od 5 do 11 godina koji su priređeni povodom konkursa Culture Corner tima i KIC-a “Budo Tomović” – “Izvedite Kulturka na kulturni događaj”. Izložbu će otvoriti Milun Lutovac, književni i likovni kritičar, predstavnik stručnog žirija.

Culture Corner tim je odlučio da svoj prvi rođendan proslavi sa djecom uzrasta od 5 do 11 godina, zbog čega je u saradnji sa KIC-om organizovan nagradni konkurs za likovne radove na temu: “Izvedite Kulturka na kulturni događaj”.

Na adresu KIC-a, do 16. maja, pristiglo je oko 100 radova koji će biti izloženi u izložbenom holu ove institucije.

U utorak, 24. maja stručni žiri u sastavu: Milun Lutovac, književni i likovni kritičar, Damir Hodžić, urednik likovnog programa u KIC-u “Budo Tomović” i akademska slikarka, Milica Kažić, izabrao je najljepše likovne radove.

Na otvaranju izložbe biće uručene nagrade:

– Prva nagrada, sedmodnevni boravak u dječijem odmaralištu na Veruši tokom raspusta, koju dodjeljuje Culture Corner tim, osvojila je Sara Kordić (I-3 odjeljenje, OŠ “Drago Milović”, Tivat)
– Druga nagradu, bluetooth zvučnik, koju dodjeljuje kompanija MakroMikro iz Podgorice, osvojila je Kristina Tijanić (V razred, OŠ “Ivan Vušović”, Nikšić)
– Treća nagrada, vaučer od 35 eura za kupovinu knjiga po želji, koju dodjeljuje kompanija MAJAART&TO iz Podgorice, osvojila je Polina Petrjakova (V-2 odjeljenje, OŠ “Maksim Gorki”, Podgorica)
– Osim planiranih nagrada, a na zahtjev stručnog žirija uvedena je specijalna nagrada, za najmlađu učesnicu konkursa, Petru Radenović (6, godina, vrtić Pčelica, Podgorica) koja je zaslužila svojim radom da bude “rame uz rame” sa ostalim nagrađenim. Njoj će pripasti set za crtanje i slikanje koji dodjeljuje stručni žiri.

Organizatori likovne izložbe pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju izložbe i uživaju u pripremljenom programu u kojem će učestvovati: ansambl “Flautice” iz Muzičke škole Tivat, plesna grupa umjetničkog centra Mystic i polaznici prve i druge godine radionice glume Dušanke Rabrenović: 1) recitacije: Marija Bulatović – Dovoljno smo bili mali (J. Knežević), Emilija Lajović – Ne, nemoj mi prići (D. Maksimović), Iva Savković – Pjesma o keruši (S. Jesenjin), Una Samardžić – Granica, Lara Drašković – Boka (A. Šantić); 2) imitacije: Tara Orlandić, Dejan Radoman, Iva Marković, Iva Savković, Omar Guberinić, Jovan Aranđelović, Tamara Đukanović i 3) dramski tekst, Ohola princeza, igraju: Iva Savković, Janja Kaluđerović, Tara Orlandić, Lazar Pajović, Ena Softić i Marija Aranđelović.

 
 

Premijera monodrame „Prevariću a no što ću“

Premijera monodrame „Prevariću a no što ću“ u izvođenju amaterskog stvaraoca iz Podgorice Stanka Miranovića biće organizovana u petak, 10.juna, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Nova monodrama Stanka Miranovića govori o patrijarhalnim tradicionalnim partnerskim odnosima u Crnoj Gori. Kroz iznošenje streotipa na vrlo duhovit način, autor približava publici shvatanja i ograničenost životnog iskustva njegovog junaka.
Stanko Miranović (1960) svoje monodrame već osam godina izvodi širom Crne Gore, kao i u nekoliko gradova Srbije.
Više info – Stanko Miranović 069 017 321