KIC „Budo Tomović“ – Program za petak, 13. maj 2016. godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

U petak, 13. maja 2016. godine, KIC “Budo Tomović” organizuje festival baleta „Allegro“ i etno – muzičku koreodramu „Svadba u mom kraju“.

 

festival baleta „Allegro“

Jedanaesti festival baleta „Allegro“ biće održan u organizaciji Baletske trupe „Allegro“ i KIC-a „Budo Tomović“ u petak, 13.maja, u Velikoj sali, sa početkom u 19 sati.

 U okviru obilježavanja Svjetskog dana plesa nastupiće baletska trupa „Allegro“ u kojoj su mladi iz Podgorice, Nikšića i Cetinja, zatim studenti Fakulteta dramskih umjetnosti, učenice baletskih škola „Vasa Pavić“ i „Princeza Ksenija“, kao i polaznice baletskih centara iz Budve i Herceg Novog.

 Na repertoaru biće plesne tačke klasičnog, savremenog i džez baleta.

 Ulaznice su u prodaji od 26.aprila i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od tri eura.

 Više info – Viktorija Strugar, predsjednica baletske trupe “Allegro” 069 822 224

 

koreodrama “Svadba u mom kraju”

Etno – muzička koreodrama „Svadba u mom kraju“ autora Štjefana Ujkića biće premijerno izvedena u petak, 13.maja, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Muzičko – scenski prikaz svadbenih motiva i rituala Zatrjebča – Malesije biće predstavljen u vidu performansa na tradicionalan i moderan način kroz igru i pjesmu i glumu.

Režiju, scenografiju i izbor muzike potpisuje Štjefan Ujkić, a koreografiju Marko Prenkočević.

Vokalno – instrumentalni izvođači su: Marko Prenkočević (šarkija, ćiftelija, tapan), Toma Kaljaj (solista i instrumentalista), Vera Ujkić (solista i gluma), Vaso Memčević (multiinstrumentalista), Štjefan Ujkić (multiinstrumentalista) i Miran Prenkočević (ćiftelija), a u okviru dramskog segmenta nastupiće Ljeka Memčević, Kolja Ujkaj, Paško Memčević, Nikola Memčević, Nikolina Ujkić, Lana Džaferadžović, Selena Stojanović, David Ujkić i ostali.

Više info – Štjefan Ujkić, autor 067 436 187