KIC “Budo Tomović” – Promocija knjige “Ne daju mi oči da šutim”

KIC “Budo Tomović” u saradnji sa časopisom KOMUN@ organizuje promociju knjige “Ne daju mi oči da šutim” Šemsudina Gegića, poznatog spisatelja, dramaturga, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja.

                Promocija će biti održana u četvrtak, 12.marta 2020. godine, u sali Dodest, sa početkom u 19 sati.

               Na promociji će pored autora govoriti: mr Željko Rutović, direktor Direktorata za medije, recezent knjige i publicista, Hadžem Hajdarević, predsjednik Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine, dr Draško Došljak, univertizetski profesor i književnik, i mr Amer Ramusović, direktor časopisa KOMUN@ koja je izdavač ove knjige. U okviru muzičkog programa nastupiće violinistkinja Amila Ašimović, učenica Srednje muzičke škole “Andre Navara”. Moderator večeri je publicista i doajen crnogorskog žurnalizma Dragan Mitov Đurović.

                “Dvadeset i šest priča ove knjige stoje same za sebe. Svaka je „uramljena“ i zaokružena. Kad pročitate jednu – druga može da čeka. Ali, taman onoliko da proživimo sadržaj prve. I sve tako redom. Do kraja. Kada sklopite posljednju stranicu dvadeset i šeste priče shvatite da su one ukupnost Gegićeva smještena u jedan veliki ram koji sve ove priče čvrsto drži i tematski i sadržinski.” prof. dr Draško Došljak

                Šemsudin Gegić rođen je 1951. godine u Dolina Zavidovići, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Autor je više od deset pozorišnih drama koje su izvođene širom našeg regiona. Svoje kratke priče i poeziju objavljuje u časopisima, novinama, a najčitaniji je autor prestižnog bosanskohercegovačko-američkog portala Kliker.info. Najduži period svoga života proveo je u Sarajevu, a nakon 2018. godine živi i stvara u Milanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − eight =