KIC “Budo Tomović” – Revija “Pozorište na filmu V“


Poznati ekranizovani pozorišni komadi biće i ove godine dio revije “Pozoriše na filmu” koju ćemo peti put zaredom organizovati od 5. do 7.februara 2020. godine, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Revija će početi razgovorom medijatora sa poznatim dramskim piscem, dramaturgom i scenaristom Stevanom Koprivicom koji će govoriti o kreativnim vezama dva medija u kojima se pretežno preispituju sudbine aktera, dramskih pisaca i glumaca.

Britansko – američki igrani film „Magbet”, snimljen 1971. godine u režiji Romana Polanskog koji predstavlja adaptaciju istoimene tragedije engleskog pisca Viljema Šekspira otvoriće reviju u srijedu, 5.februara.

Film Artura Pena Potjera bez milosti” (1966) sa Marlon Brandom, Džejn Fondom i Robertom Redfordom u kojem bijeg dvojice zatvorenika unosi nemir u inače miran grad na američkom jugu obilježiće drugi dan, a za kraj revije planirana je projekcija drame Mladi Vinslou” (1999) o sinu ponosnog patrijarha Artura Vinsloua koji je izbačen iz kraljevske mornarice zbog krađe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + 7 =