KIC Budo Tomović – Revija “Svjetska književnost na filmu” IX


Reprezentativna filmska ostvarenja nastala na osnovu književnih djela koja su svojim kvalitetom stekla svjetsku slavu biće prikazana u okviru devete KIC-ove revije “Svjetska književnost na filmu” od 12. do 14.aprila.

             Tradicionalno u čast obilježavanja Svjetskog dana knjige i ove godine podgorička publika će da pogleda poznate filmske adaptacije književnih klasika.

              Trostruki dobitnik Oskara film “Memoari jedne gejše” (2005) zasnovan na romanu Artura Goldena koji u centru pažnje ima mladu Sijo, koja je oteta iz svog doma u ribarskom selu i prodata u okiju tj. kuću za gejše u zabavnom distriktu Kjotoa, otvoriće reviju u poneđeljak, 12.aprila 2021. godine.

               Veoma uspješnu adaptaciju klasičnog romana Luize Mej Alkot “Male žene” (1994) koja govori o dramama, avanturama i odrastanju četiri sestre tokom američkog građanskog rata na programu je drugog dana revije, a za sam kraj planirana je projekcija američko – britanskog filma “Ponoćni ekspres” iz 1978. godine koji je režirao Alan Parker. Riječ je o drami koja je osvojila dva Oskara i koja donosi istinitu priču o amerikancu koji je završio u zloglasnom turskom zatvoru. 

               Filmovi će biti prikazani u sali Dodest, sa početkom u 16 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + eight =